جلسه دفاعیه از رساله آقای رستگار حسینی برگزار شد.

جلسه دفاع از رساله دکتری آقای رستگار حسینی با عنوان" تأثیر تمرین هوازی و مکمل­دهی ویتامین D برگیرنده­ فعال­کننده تکثیر پراکسی­زوم­ گاما (PPARγ)، مقاومت به انسولین، پروفایل لیپیدی و چربی احشایی در موش­های صحرایی اوارکتومی شده مبتلا به سندروم متابولیک ″ در روز دوشنبه مورخ 19/11/۱۳۹۴ در سالن سمینار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی با استقبال قابل توجهی از اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برگزار شد. این رساله با راهنمایی آقای دکتر ارسلان دمیرچی و مشاوره خانم دکتر پروین بابایی انجام شده بود و توسط داوران آقای دکتر عبدالرسول سبحانی(داور خارجی) و آقایان دکتر حمید محبی و دکتر فرهاد رحمانی نیا (داوران داخلی) مورد ارزیابی قرار گرفت. نماینده تحصیلات تکمیلی جلسه نیز آقای دکتر جواد مهربانی بود. رساله مذکور با هدف تأثیر تمرین هوازی و مکمل­دهی ویتامین D با دوزهای مختلف بر بیان ژن گیرنده­ فعال­کننده تکثیر پراکسی­زوم­ گاما (PPARγ)، مقاومت به انسولین، پروفایل لیپیدی و چربی احشایی در موش­های صحرایی اوارکتومی شده مبتلا به سندروم متابولیک انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داد که مقاومت به انسولین، پروفایل لیپیدی و چربی احشایی در گروه‌های تمرینی همراه با مکمل­دهی ویتامین D در دوزهای بالا و متوسط با میزان بیان ژن PPARγ نسبتاً در ارتباط است. رابطه مستقیمی بین فعالیت ورزشی و افزایش سطح سرمی ویتامین D با افزایش بیان ژن PPARγ در مطالعه حاضر مشاهده شد. با در نظر گرفتن رابطه متقابل این گیرنده هسته­ای در ژنوم می­توان نتیجه­گیری کرد که بهبود شاخص­های سندروم متابولیک به احتمال زیاد از طریق افزایش بیان ژن PPARγ صورت گرفته است؛ به عبارت دیگر افزایش سطح سرمی ویتامین D از یک سو با افزایش گیرنده­های هسته­ای PPARγ (فعال­سازی این گیرنده باعث افزایش بیان ژن­های کد کننده پروتئین­های دخیل در اکسیداسیون اسیدهای چرب در کبد و عضلات و نیز مهار بیان ژن­های دخیل در سنتز آن­ها)، سبب کاهش وزن بدن، چربی احشایی و کاهش مقاومت به انسولینی و از سوی دیگر، ویتامین D با افزایش بیان ژن پراکسی زوم گاما به طور غیرمستقیم فعالیت گیرنده­های لیپوپروتئین با چگالی پایین را در کبد بهبود بخشیده و موجب کاهش سطح سرمی تری گلیسیرید و افزایش در لیپوپروتئین با چگالی بالا می­گردد. هر چند جهت اثبات این مطلب پیشنهاد می­گردد از آنتاگونسیت­های اختصاصی PPARγ در مطالعات آینده استفاده گردد. علاوه بر این نتايج مطالعه حيوانی حاضر می­تواند راهگشای مطالعات انسانی بعدی در این زمینه باشد.   این رساله با درجه عالی مورد پذیرش هیات داوران قرار گرفت و تاکنون دو مقاله علمی - پژوهشی با عناوین زیر چاپ گردیده است.
  • اثر تعاملی تمرین هوازي و دوزهاي مختلف ویتامین D تزریقی بر وزن بدن، چربی احشایی و دریافت غذا در موش هاي ماده نژاد ویستار، مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی اراک؛ مهر 1394؛ 33-24.
  • The interaction effects of aerobic exercise training and vitamin D supplementation on plasma lipid profiles and insulin resistance in ovariectomized rats; J. Exerc. Nutr. Biochem; 2015; 19(3): 173-182.