مراسم روز درختکاری در دانشگاه گیلان برگزار شد .

06 03 2009
کد خبر : 3327076
تعداد بازدید : 60
مراسم روز درختکاری و هفته منابع طبیعی روز پنجشنبه 15 اسفندماه با حضور جمعی از مسئولین استان ، دانشگاهیان و فعالان منابع طبیعی در دانشگاه گیلان برگزار شد .

در اين مراسم که با حضور مسئولين استان ، و جمعی از اساتيد دانشگاه برگزار گرديد‌، مهندس روح الله قهرمانی چابک استاندار گيلان اظهار داشت: مردم استان بايد نسبت به توسعه زراعت چوب راغب شوند و استان گيلان به مانند شهرستان صومعه سرا رتبه اول زراعت چوب را به خود اختصاص دهد.

وی افزود: تشکل های غيردولتی بايد با ايجاد آگاهی در بين اقشار مختلف مردم آنچنان جامعه را نسبت به حفاظت و صيانت از منابع طبيعی حساس کنند که کسی به فکر قاچاق چوب نباشد و در دين ما نيز توجه به کشاورزی و حفاظت از منابع طبيعی مقدس شمرده می شود.

مهندس قهرمانی تصريح کرد: حيات ما به پشتوانه و حيات جنگل ها بستگی دارد و متاسفانه هم اکنون فشار زيادی به روی جنگلها وجود دارد و اگر اين روند ادامه يابد نسل های بعدی با کمبود اکسيژن برای تنفس رو به رو خواهند شد و با سيل های ويرانگر مواجه می شوند.

وی با اشاره به اين مطلب که جنگل ها به عنوان کارخانه های منظم و مفيدی هستند که نه تنها ضرری برای جامعه ندارند بلکه تامين کننده نياز بشر هستند، اذعان داشت: ‌امروزه خيلی از کشورهای دنيا برای حفظ محيط زيست و منابع طبيعی خود بيشتر از تهيه خوراک هزينه می کنند زيرا نياز بشر بر استفاده از منابع طبيعی روز به روز در حال افزايش است.

 

در ادامه اين مراسم سيد کاظم دلخوش نماينده مردم شهرستان صومعه سرا در خانه ملت با اشاره به بحث انفال و منابع طبيعی اظهار داشت: در تدوين سند چشم انداز کشور مقام معظم رهبری جايگاه ويژه ای برای انفال و منابع طبيعی قائل شده اند و کشور ايران علاوه بر داشتن انفال بی شمار از نيروی انسانی بسيار عالی برخوردار است و اگر از اين دو در کنار هم به خوبی استفاده شود ديگر فقری وجود نخواهد داشت.

وی با اشاره به وقوع بحران ها در کشور گفت: از سال 70 تاکنون سالانه دو حادثه در کشور رخ می دهد و هزينه هايی که کشورمان برای جمع کردن حوادثی اين چنينی مانند سيل و غيره صرف می کند قطعا چندين برابر هزينه عمليات درختکاری در يک کشور است.

دلخوش تصريح کرد: متاسفانه آنطور که بايد و شايد پس از انقلاب به مباحث حفاظت و حراست از جنگل ها دقت کافی نشده است و گسترش ساخت و سازها سبب می شود تا آبها جذب زمين نشده و با از بين بردن جنگل ها سيلابها به راه می افتد و ما نتوانسته ايم از منابع طبيعی خدادادی و انفال به درستی استفاده کنيم.

در اين مراسم از خانواده های شهيد منابع طبيعی و نمونه های بخش های مختلف منابع طبيعی و آبخيرداری استان گيلان تجليل شد و پس از آن مهندس قهرمانی استاندار گيلان به همراه جمعی از مسئولين استان در محوطه دانشگاه گيلان به کاشت نهال اقدام کردند.شايان ذکر است روسا و مسئولين منابع طبيعی و آبخيزداری گيلان صبح امروز با حضور بر مزار شهدای رشت با اهداء نهال و قرائت فاتحه به مقام شامخ شهيدان ادای احترام کردند.

 

 

دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

Asset Publisher

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.