19 بهمن 57 تجلی وفاداري ارتش به آرمان هاي انقلاب و نبرد عليه متجاوزان

07 02 2007
کد خبر : 3341790
تعداد بازدید : 382
روز نيروی هوايی گرامی باد

نيروهاي مسلمان، متعهد و انقلابي ارتش در 19 بهمن سال 1357 به رغم آنكه يك سازماندهي ريشه دار آنان را به رژيم وابسته پهلوي، متصل كرده بود، در عمل ثابت كردند كه بخشي از مردم هستند و شجاعانه به جبهه وسيع و ميليوني انقلاب اسلامي پيوستند.

خبر به همين سادگي و كوتاهي بود كه به همراه تصويري از اين رخداد مهم در مطبوعات به چاپ رسيد. در نوزدهم بهمن  ماه 1357 صدها تن از دليرمردان نيروي هوايي كه باور به ارزشهاي اسلامي و خواسته هاي به حق مردم داشتند و اين امر در ضميرشان ريشه داشت، در نمايشي حماسي با موج توفنده مردم بپاخاسته ايران هم آوا شدند و با حضور در اقامتگاه امام خميني (ره) كاروانسالار انقلاب اسلامي، ديدار و با ايشان بيعت كردند.

 

قسمتی از بيانات امام (ره) در جمع گروهی از پرسنل نيروی هوايی:

درود بر شما که قدر نعمت خدا را دانستيد و به دامن قرآن پيوستيد. درود بر شما که ترک کرديد حکومت طاغوت را و به حکومت ا... پيوستيد... بايد اين نهضت را حفظ کنيد تا ان شاء ا... آخر نقطه و نهايت که قيام يک حکومت عدل انسانی اسلامی به جای يک حکومت طاغوتی است.

واقعه بيعت پرسنل نيروی هوايی ازسوي تحليل گران و ناظران جريانات سياسي بين المللي، اقدامي تاريخي و نقطه عطفي در تاريخ مبارزاتي و انقلابي مردم و نيز حيات ارتش ايران تلقي شد.

يكي از فرماندهان نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي مي گويد: واقعه تاريخي و فراموش ناشدني ديدار پرسنل نيروي هوايي با بنيانگذار جمهوري اسلامي در 19 بهمن 1357، سمبل پيوند نيروهاي مسلح با رهبري و مردم مي باشد. البته هر چند پرسنل نيروي هوايي به هنگام ورود حضرت امام خميني (ره) به ايران در 12 بهمن ماه مسئوليت برقراري و كنترل نظم در فرودگاه مهرآباد را برعهده داشتند و بدين نحو همگامي خود را با ملت و رهبري به نمايش گذارده بودند، اما رخداد روز 19 بهمن، معنا و رنگ و بوي ديگري داشت.

تعبير جالب همه نظامي ها  و حتي مردم از آن واقعه اين بود كه نيروي هوايي پيشقراول نيروهاي مسلح در وحدت و همدلي با رهبري است و همين تعبير براي نيروي هوايي يك افتخار جاودانه مي باشد.

در پي انتشار اين خبر، تمام سامانه ذهني و فكري رژيم پهلوي و حاميانش برهم مي ريزيد. از سويي ديگر اميد مردم به پيروزي صد چندان مي شود. ضربه اي هولناك بر پيكر فرتوت و در حال متلاشي رژيم وارد مي شود. عمال رژيم كه تا قبل از روز  19 بهمن ماه و قبل از اينكه پرسنل نيروي هوايي با امام خميني (ره) ديدار و بيعت كنند، اميدوار بودند كه خواهند توانست خيزش همه گير و گسترده مردمي را كه از همه لايه هاي اجتماع بودند، مهار كنند و يا به تعبير خود قيام عمومي و مقدس مردم را سركوب و جامعه را آرام كنند، اما به زودي دريافتند كه ذهنيتي غلط است. سران رژيم پهلوي به شدت خشمگين شده بودند و لذا درصدد انتقام و كشتار پرسنل نيروي هوايي برآمدند.

عقربه هاي ساعت آرام آرام به نيمه شب مي رسيد. در سالن غذاخوري مركزآموزش نيروي هوايي، سربازان، همافران و درجه داراني كه دل به انقلاب بسته بودند و با رهبر خود امام خميني (ره) بيعت كرده بودند، با شور و شوق اجتماع كرده و مشغول تماشاي فيلم بازگشت رهبرشان به كشور بودند و از پيروزي نزديك انقلاب سخن مي گفتند. همان روز عكس باشكوه و زيبا و پرخاطره اين نيروهاي انقلابي كه به امام و رهبر بزرگوارشان سلام  مي دادند در صفحه اول روزنامه ها چاپ شده بود و ...... ناگاه درب خوابگاه با لگد محكم يك افسر گارد شاهنشاهي باز شد. براي لحظه اي همهمه و هياهويي در مركز آموزش نيروي هوايي طنين انداز شد. آماده باشيد، گاردي ها حمله كردند. به سرعت همه نيروي هوايي با سلاحهاي آماده در برابر نيروهاي گارد جاويدان شاهنشاهي قرار گرفتند. رگبار مسلسها از هر سو باريدن گرفت.

ناگهان  غوغاي جنگ آنان مثل بمبي در شهر صدا كرد و نيروهاي مردمي بي اسلحه ولي با خشم انقلابي و مشت هاي گره كرده به سوي پادگان نيروي هوايي در شرق تهران حركت كردند........ وقتي درگيري بين نيروهاي گارد شاهنشاهي با پرسنل نيروي هوايي آغاز شد، مردم با اين خبر كه به داد همافران برسيدبه محل استقرار نيروي  هوايي هجوم آوردند و به دفع و عقب راندن نيروهاي گارد مبادرت ورزيدند.

 فرداي آن روز روزنامه ها نوشتند:

جنگ خونين لشكر گارد با نيروي هوايي.......

يك فرمانده نظامي مي گويد: هجوم نيروهاي گارد به پادگان نيروي هوايي و دخالت موثر مردم و دفاع از نيروهاي انقلاب نيروي هوايي، نتيجه شيريني در پي داشت و يكبار ديگر ثابت كرد كه مردم، حامي نيروهاي مسلح وفادار به ملت و رهبري هستند و نيروهاي مسلح نيز به صفوف مردم پيوسته اند. اين واقعه موجب شفافيت هرچه بيشتر پيوند ناگسستني و اتصال قواي مسلح به توده هاي مردمي بود و و قايع 19 و 20 بهمن 1357 به دنيا نشان داد كه ارتش ايران با رهبري انقلاب، بيعت كرده و در صف توده هاي ميليوني قرار گرفته است.

با پيروزي انقلا ب اسلامي نيروهاي ارتش ايران از قيد وابستگي و فرمانبري از مستشاران امريكايي رهايي يافته و زندگي و هويت مستقلي را پي نهادند.

ارتش جمهوري اسلامي ايران كه در اساس با تلاش و پايمردي همين نيروها شكل گرفته است، در جريان جنگ تحميلي نيز، رشادت هاي كم نظيري از خود نشان داد. دهه فرخنده فجر و سالگرد انقلاب اسلامي شكوهمند ايران بار ديگر مجالي است كه ياد و خاطره وفاداري نيروهاي متعهد و انقلابي ارتش به ميثاق هاي انقلاب اسلامي و رزم شجاعانه آنان در برابر دشمن متجاوز را گرامي داريم.  

دسته بندی :
خبرها

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

27 08 2022

ترجمه کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند توسط عضو هیات علمی دانشگاه گیلان

کتاب سیستم ها و تجهیزات تکنولوژی فرایند ترجمه دکتر ناز چائی بخش لنگرودی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه گیلان و لیلا ارشادی افشار، ریحانه رحیم‌پور لنگرودی و سید مهدی میرباهوش توسط اداره چاپ و نشر دانشگاه گیلان منتشر شد. این کتاب ترجمه چاپ سوم این اثر تألیف دکتر چارلز ای توماس است که نتیجه سال‌ها تحقیق وی در زمینه تکنولوژی فرایند و آموزش تکنسین‌ها و کتابی منحصربه‌فرد برای تقویت استراتژی‌های یادگیری دانشجویان است. این کتاب شامل موضوعات کاربردی مورد استفاده در صنایع بوده و در آن با استفاده از تصاویر و دیاگرام‌های مفید و اطلاعاتی کاملاً به‌روز در زمینه سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی، به افزایش اطلاعات و دانش مخاطبین پرداخته شده است. این کتاب با توجه به مطالب مندرج در آن، مرجع بسیار خوبی برای تکنسین‌های شاغل در صنایع و افرادی است که در حال یادگیری اصول و مفاهیم تکنولوژی فرایند هستند تا به آسانی با سیستم ها و عملیات واحدهای فرایندی نظیر مبدل‌های حرارتی، برج‌های خنک‌کن، برج های تقطیر، دیگ‌های بخار، ابزار دقیق، کوره‌ها، راکتورها و ... آشنا شوند. همچنین این کتاب به‌عنوان یک کتاب درسی برای دوره کارشناسی در رشته‌های مهندسی توصیه می‌شود.  

09 08 2022

موفقیت نشریات علمی دانشگاه گیلان در آخرین ارزیابی کمیسیون نشریات وزارت علوم

بر اساس آخرین ارزیابی و رتبه بندی صورت گرفته توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1400، از مجموع 18 نشریه علمی دانشگاه گیلان، 3 نشریه علمی موفق به کسب رتبه "بین المللی" و 2 نشریه موفق به کسب رتبه "الف" شده اند؛ همچنین 12 نشریه علمی حائز رتبه "ب" شده و  یک نشریه رتبه "ج" را به دست آورده است. شایان ذکر است دو نشریه Caspian Journal of Environmental Sciences (CJES) و Journal of Mathematical Modeling (JMM) برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه "بین المللی" شده و نشریه "علوم و تحقیقات بذر ایران" برای سومین سال متوالی رتبه "الف" را از آن خود کرده است، همچنین نشریه "تحقیقات تولیدات دامی" برای دومین سال متوالی رتبه "الف" را به دست آورده و نشریه انگلیسی زبان Journal of Algebra and Related Topics برای اولین بار مورد ارزیابی کمیسیون قرار گرفته و رتبه "بین المللی" را کسب نموده است. روابط عمومی دانشگاه گیلان این موفقیت علمی را به کلیه دست اندرکاران، عوامل اجرایی، اعضای گروه دبیران نشریات فوق الذکر و جامعه دانشگاهی دانشگاه گیلان تبریک می گوید.   قابل ذکر است علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی اینترنتی https://journals.guilan.ac.ir اطلاعات تکمیلی در خصوص هر یک از نشریات را دریافت نمایند.

25 07 2022

قرار گرفتن دانشگاه گیلان در میان برترین های نظام رتبه بندی موضوعی ISC

مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، رتبه بندی دانشگاه های جهان را در سال 2021 بر اساس حوزه های موضوعی منتشر نمود. در این رتبه بندی 42 دانشگاه از ایران حضور دارند که در حوزه های مختلف موضوعی حائز رتبه شده اند. رتبه دانشگاه گیلان بدین قرار است: حوزه علوم کشاورزی (600-501)، ریاضیات (700-601)، مهندسی عمران (300-251)، مهندسی مکانیک (350-301)، مهندسی مـواد ( 700-601) و کشاورزی، جنگلـداری و شیلات ( 300-251). در این رتبه بندی، کلیه حوزه های موضوعی در 6 رده اصلی و  39 زیر رده قرار می گیرد. 6 رده اصلی در این نظام رتبه بندی عبارت است از: علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم پزشکی و بهداشت، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی. در رتبه بندی موضوعیISC، دانشگاه های هدف به منظور رتبه بندی در هر حوزه موضوعی، دانشگاه هایی هستند که به لحاظ تعداد انتشارات در آن حوزه جزو 700 دانشگاه اول جهان باشند و در بازه زمانی سه ساله، حداقل 150 مدرک در هر حوزه موضوعی منتشر نموده و در پایگاه InCite ثبت شده باشد. این رتبه بندی بر اساس سه معیار کلی پژوهش (70 امتیاز) ، فعالیت های بین المللی (15 امتیاز) و نوآوری(15 امتیاز)  انجام می گیرد. معیار پژوهش به دلیل اهمیتی که دارد بیشترین وزن را به خود اختصاص داده است.